Για εμάς

Η Χριστίνα Κονδύλη είναι Εξειδικευμένη Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, RD. Είναι απόφοιτος της σχολής Διαιτολογίας-Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Surrey του Ηνωμένου Βασιλείου (University of Surrey, UK).

Στα πλαίσια του πτυχίου ολοκλήρωσε την πρακτική της στα Πανεπιστημιακά Nοσοκομεία Brighton and Sussex University Hospital NHS Trust & Queen Alexandra Hospital NHS Trust, Portsmouth, UK, όπου και εργάστηκε σε πτέρυγες ορθοπεδικής, χειρουργικής, γαστρεντερολογίας, αγγειακών/εγκεφαλικών επεισοδίων, παιδιατρικής και νεφρολογίας. Επίσης διατηρούσε εβδομαδιαία το γραφείο Παχυσαρκίας για εξωτερικούς ασθενείς εφαρμόζοντας τη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία (Cognitive-Behavioural Therapy -CBT). Έλαβε την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος ως Διαιτολόγος-Διατροφολόγος στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι εγγεγραμένη στο Συμβούλιο Επαγγελμάτων Υγείας (Health and Care Professions Council – Registered Dietitian).

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Παιδιατρική & την Υγεία του Παιδιού στo Αυτοκρατορικό Κολέγιο του Λονδίνου (Imperial College London, UK). Εξειδικεύθηκε στην Κετογονική Δίαιτα σε παιδιά & ενήλικες με φαρμακοανθεκτική επιληψία στο Κέντρο Κετογονικής Δίαιτας, της ομάδας Παιδιατρικής Επιληψίας στο Νοσοκομείο Johns Hopkins, στη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών (Ketogenic Diet Centre, Paediatric Epilepsy Team, Neurology and Neurosurgery, Johns Hopkins Hospital, Baltimore,MD, U.S.).

Το κλινικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην γαστρεντερολογία, ογκολογία και νεφρολογία.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε για 3 χρόνια στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη”, στο τμήμα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών (ΜΜΟ) και στο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών (ΚΕΘ), παρακολουθώντας τους μικρούς ασθενείς που νοσηλεύονταν αλλά και τα εξωτερικά περιστατικά.

Παράλληλα έγινε συνεργάτης της Α΄Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία” και διατηρεί συνεργασία με τη Μονάδα Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας & Διατροφής. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας παρακολουθεί πληθώρα περιστατικών με ΙΦΝΕ (Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου – Νόσος Crohn, Ελκώδης Κολίτιδα), Σύνδρομο Βραχέος Εντέρου (SBS), Κοιλιοκάκη, Ηωσινοφυλική Οισοφαγίτιδα & Γαστρεντερίτιδα, Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (IBS) Λειτουργικές Διαταραχές του Εντέρου κ.α.

Στα πλαίσια του κλινικού της ενδιαφέροντος για την ογκολογία, συνεργάστηκε με την Γ’ Ογκολογική Κλινική του νοσοκομείου Metropolitan, όπου ήταν μέρος της Διεπιστημονικής ομάδας του Δρ. Μπαρμπούνη.

Ήταν Eπιστημονικός Συνεργάτης και Σύμβουλος Διατροφής σε εταιρεία Κλινικών Προϊόντων Διατροφής για 5 χρόνια, όπου παρακολούθησε σεμινάρια κλινικής διατροφής αλλά και εξειδικεύθηκε στην διαιτολογική υποστήριξη παίδων και ενηλίκων σε πληθώρα κλινικών καταστάσεων. Είναι υπεύθυνη για τη διαιτολογική παρακολούθηση και υποστήριξη των ασθενών του Κέντρου Αιμοκάθαρσης “Medifil”.

Διατηρεί συνεργασία με το Παιδιατρικό Πολυϊατρείο Νέου Ψυχικού και την Παιδιατρική Κλινική ΙΑΣΩ Παίδων. Είναι μέλος του Βρετανικού Διαιτολογικού Συλλόγου (British Dietetic Association) και της Διατροφικής Εταιρείας (Nutrition Society). Έχει ολοκληρώσει πλήθος μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρακολουθεί συστηματικά, συνέδρια στο χώρο της διατροφής, της γαστρεντερολογίας, της ογκολογίας και της νεφρολογίας.

Έχει λάβει την αναγνώριση των επαγγελματικών της προσόντων και την επαγγελματική ισοτιμία των τίτλων της από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.